Baanreglement en afhangen

Baanreglement en afhangen

Afhangen met een geldig label is verplicht!!

Op de dinsdagavond is het nogal druk op vereniging met leden die graag willen tennissen. Daardoor is opgevallen dat de instellingen voor het afhangbord niet helemaal voldoen. Daarnaast zagen we dat leden trucjes begonnen te verzinnen om toch zo lang mogelijk te kunnen tennissen.

Het bestuur en de TC hebben daar nu andere afspraken voor gemaakt zodat het hopelijk beter loopt. Overigens is er op de andere avonden nog meer dan genoeg plek op de banen.

De wijzigingen:

- alleen baan 3 en 4 zijn vooraf nog te reserveren (thuis via de KNLTB clubApp)
- tijd voor een dubbel gaat naar 60min
- tijd voor een enkel of met z'n 3-en naar 45min

Binnenkort wordt ook nog ingesteld dat je bij een reservering vooraf 5 minuten van tevoren één speler de pas erdoor moeten halen omdat anders de baan komt te vervallen. Dit voorkomt dat een baan geblokkeerd blijft bij een reservering terwijl ze niet of niet compleet komen opdagen.

Met uw (tijdelijke) geldige ledenpas kunt u samen met uw enkel- of dubbelpartners, via het digitale afhangbord in het halletje, labelen voor een baan. Dit werkt d.m.v. een touchscreen waarbij u een (vrije) baan kunt kiezen of automatisch de eerst volgende baan en een tijdstip wordt aangewezen. Hierbij geldt dat de langst spelende partij als eerste wordt afgelost. Wanneer een enkelpartij en dubbelpartij gelijktijdig zijn afgelopen, komt eerst de baan van de enkelpartij vrij.

Gaat u enkelen dan krijgt u een baan voor een periode van 45 minuten, voor een dubbelpartij krijgt u een baan voor een periode van 60 minuten. Let wel: spelen met drie spelers wordt niet gezien als dubbel! De tijd die de buitenklok aangeeft is hierbij leidend.

Nadat uw periode is afgelopen zult u, vooral in de zomermaanden, na uw spelperiode eraf kunnen worden “gelabeld” door andere spelers. Deze verschijnen dan op uw baan en u staakt dan ook gelijk het spel, zodat deze mensen hun tijd volledig kunnen benutten. U kunt dan of opnieuw weer gaan labelen of in het clubhuis wat drinken en later weer labelen. 

Enkele extra aandachtspunten:

-          Tussentijds oponthoud door omstandigheden als b.v. regen, gaat af van de tijd van degenen die op dat moment spelen.

-           Indien alle banen bezet zijn, wordt u geacht te gaan dubbelen.

-          Als men op een baan waarop ge-enkeld wordt gaat meespelen, zodat er dan een dubbel op de baan staat, mag men UITSLUITEND opnieuw afhangen als er geen wachtenden achter hangen.

-          De TC behoudt zich het recht voor wijzigingen en/of aanvullingen in dit reglement aan te brengen.