Koaleneuzen competitie

Koale Neuzen is een tenniscompetitie voor leden van Beukersweide. De naam “Koale Neuzen” past mooi bij de periode van het jaar waarin het winters koud kan zijn. Iedereen is welkom, bestande teams, nieuwe leden en uiteraard ook alle andere leden.  

Er wordt gespeeld in 3 poules van verschillende niveaus met ieder 4 of 5 teams. We proberen de poules dit jaar uit te breiden naar 5 teams zodat je niet zo vaak tegen dezelfde teams speelt. Elk team bestaat uit tenminste 3 heren en 3 dames. De teams hebben namen als Sneeuwschuivers, IJsbergen, Apres ski, namen die passen bij het koude jaargetijde.  

Er wordt op donderdagavonden gespeeld tussen de najaars- en de voorjaarscompetitie. In deze periode speel je 8 of 9 keer met je team. Na afloop van de wedstrijd is het tijd voor een hapje en een drankje.  

Op de donderdagavond speelt de eerste groep van 19.00-20.30uur en de tweede groep van 20.30-22.00uur. Je team kan voor beide tijden ingedeeld worden. Je begint op de speelavond met de damesdubbel en de herendubbel. Na 45 minuten wordt de tweede wedstrijd gespeeld, dit zijn dan 2 mixdubbels. De games worden doorgeteld dus iedere punt telt. De aanvoerder van het team maakt met zijn team de indeling wie van het team welke avond speelt. De aanvoerder zit in een appgroep met alle andere aanvoerders zodat bij noodgevallen misschien iemand geleend kan worden van een ander team. In maart zal er geëindigd worden met een gezellige slotavond waarbij ook wordt getennist en de prijsuitreiking zal plaatsvinden.  

Voor nieuwe leden is de Koale Neuzen een mooie kans om in een leuke sfeer andere leden te leren kennen.  

Dus geef je op bij [email protected]   Dan gaan wij daarna hard aan de slag om de teams rond te maken en een indeling voor de avonden te maken. Alle leden die zich opgeven zullen geplaatst worden in een team, dit kan ook een bestaand team zijn.  
Tot gauw op de tennisbaan.   

Groeten Harald, Sander en Judith    

Spelregels Koale Neuzen  

1.       De aanvoerder kan zijn team opgeven bij [email protected]

2.       Individuele spelers die zich opgeven zullen te allen tijde geplaatst worden. Dit kan betekenen dat er een nieuw team geformeerd wordt of dat deze geplaatst wordt in een bestaand team. Hierbij wordt rekening gehouden met de speelsterkte van de speler en het team

3.       Een team tennist per avond met 2 dames en 2 heren. De aanvoerder regelt de teamindeling.

4.       Er wordt 2x 45minuten gespeeld, de wedstrijd wordt beëindigd door een fluitsignaal
a.       Er wordt gestart met de dames- en herendubbel
b.       Tweede rond is tweemaal de mix-dubbel waarbij de sterkste koppels tegen elkaar spelen
c.       Als er afgefloten wordt dan wordt het punt nog uitgespeeld. De stand in games op dat moment is de einduitslag.

5.       Puntentelling
a.       Te behalen punten per wedstrijd: 
          Winst: 2 punten     Gelijk: ieder 1 punt      Verlies: 0 punten
b.       Op een speelavond zijn er dus maximaal 8 punten te behalen

6.       Teams regelen zelf vervanging bij uitval van spelers, hiervoor kan zo nodig gebruik gemaakt worden van de aanvoerdersapp.
a.       Invaller moet maximaal dezelfde speelsterkte hebben als de uitgevallen speler
b.       Invaller mag niet uit een hogere poule komen (hier kan evt iom de commissie van afgeweken worden)

7.       Als een team het niet lukt vervanging te krijgen kan alleen na overleg met de commissie eventueel de wedstrijd op een andere dag ingehaald worden.

8.       Indien de hele speelavond wordt afgelast (bijv bij sneeuw of hevige regen) dan probeert de commissie een inhaaldag te organiseren